Festes Majors 2023 - Visita Calafell

Festes Majors 2023

El cicle de festes majors als diferents nuclis del municipi de Calafell comença el 28 de juny. Fins a l’1 d’octubre, s’han programat més de 160 activitats.

Festa Major de Segur de Calafell

El 28 de setembre comença la festa major de Sant Miquel, a Segur de Calafell.

Dijous 28 de setembre

18.00 h, Biblioteca Casa Nova de Segur, SESSIÓ DE CONTES “Explica’m una tardor”, A càrrec de Moi Aznar.

19.00 h, Ermita de Segur, PREGÀRIA DE VESPRES I MISSA

20.30 h, Plaça Pau Casals, SOPAR DE CARMANYOLA MIQUELET. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

22.00 h, Plaça Pau Casals, PREGÓ DE FESTA MAJOR I REVETLLA DE SANT MIQUEL. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

Divendres 29 de setembre

A les 12 del migdia, a l’església de l’Assumpció de Segur de Calafell, OFICI SOLEMNE DE FESTA MAJOR EN HONOR A SANT MIQUEL. Ofrena floral a Sant Miquel.

De les 6 de la tarda a les 8 del vespre, al Port de Segur, TALLER DE CIRC FUNKY EXPERIENCE amb Circ de Jocs. Plats xinesos, trapezi, xanques, malabars, teles i moltes coses més. Jocs per a tots els públics.

A les 7 de la tarda, des de la plaça Pau Casals fins al Port, CORREBARS PER SEGUR amb Els Desmadrats. Amb la col·laboració d’Esgangalats i Els Peterols.

A les 10 de la nit, al passeig Marítim, al costat del Port de Segur, ESPECTACLE PIROMUSICAL a càrrec de la Pirotècnia Estalella.

A 2/4 d’11 de la nit, al Port de Segur CONCERT amb el grup de versions The Txandals i Dj Albert Castellet.

Durant l’acte hi haurà instal·lat un PUNT LILA.

Dissabte 30 de setembre

De les 11 del matí a les 2 de la tarda, a la plaça del Port, TALLER L’ART DE FER BOMBOLLES DE SABÓ amb la companyia La Xarranca.

A les 11 del matí, des de l’Ermita de Sant Miquel fins a la plaça Pau Casals, CERCAVILA TRADICIONAL amb la participació del Drac l’Espurna, l’Associació Somdesamba, la Banda de timbals i gralles de Mas Romeu, els Capgrossos; i les colles de la Unió Artística de Calafell: el Ball de Panderetes, el Ball de Bastons infantil i adult, el Ball de Gitanes i les Tirantinaires.

A les 12 del migdia, a la plaça Pau Casals, TROBADA DE SAMARRETES i VERMUT amb DJ a càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A les 2 de la tarda, a la plaça Pau Casals, ARROSSEJAT POPULAR. Punts de venda de tiquets: Estanc La Marina i Estanc Pallarès. A càrrec de la tripulació del Bot Salvavides. Preu: 10 €.

A les 6 de la tarda, al carrer Joan Maragall, 3a ESTIRADA DE CORDA ENTRE NUCLIS a càrrec d’Esgangalats i Els Peterols. Tot seguit, a la plaça Pau Casals TARDEO MIQUELET amb Ressons.

A les 7 de la tarda, a la plaça del Port, BALLADA DE SARDANES amb la Cobla Reus Jove.

A 2/4 de 10 de la nit, al passeig Marítim, davant del Port, CORREFOC amb els Diablons Mite’ls, els Diables Guaite’ls de Calafell i el Drac l’Espurna de Calafell. RECORREGUT: Passeig Marítim (del carrer Besós al carrer Rin).

NOTA: Es recomana a tots els veïns dels carrers per on passa el correfoc que tapin portes i finestres amb cartrons per evitar possibles danys.

A 2/4 d’11 de la nit, al Port de Segur CONCERT I BALL DE FESTA MAJOR amb La Principal de la Bisbal.

Il·lustració diable

Diumenge 1 d’octubre

A les 11 del matí, des de l’Ermita de Sant Miquel, DE CASTRI SECURIS AL SOMNI UTÒPIC DE LA CIUTAT JARDÍ. Ruta patrimonial sobre l’evolució del nucli de Segur de Calafell.
Gratuït. Places limitades Reserva: 977 694 683 o calafellhistoric@calafell.cat

A les 11 del matí, des de l’Ermita de Sant Miquel fins a la plaça Pau Casals, CERCAVILA GEGANTERA amb les colles geganteres de Cervelló, Cardona, Sant Jaume dels Domenys, Sant Carles de la Ràpita, Aiguafreda, Bellpuig i Calafell.

A 2/4 de 12 del migdia, a la plaça de Pau Casals, GIMCANA MIQUELETA a càrrec d‘Esgangalats i Els Peterols.

A les 12 del migdia, a la plaça de Pau Casals II CONCURS DE RANXOS MIQUELETS a càrrec d‘Esgangalats i Els Peterols. Inscripcions: ranxoscalafell@gmail.com.

A les 4 de la tarda, a la plaça de Pau Casals, TANCADA ESGANGALADA a càrrec d‘Esgangalats i Els Peterols .

A les 7 de la tarda, a la plaça del Port, CANTADA D’HAVANERES amb el grup Cavall Bernat.