Festes Majors de Calafell - Visita Calafell

Festes Majors 2024

El cicle de festes d’estiu i festes majors als diferents nuclis del municipi de Calafell comença el 21 de juny.

Festa Major de Calafell Poble

Comença la festa major de la Santa Creu, a Calafell Poble..!

Dimecres 10 de juliol

A les 6 de la tarda, al carrer de l’Aire (Llar d’infants Els Terrossets), TALLER DE PINTURA COL·LECTIVA. Per treure l’artista que portes dins tot pintant la paret de la llar d’infants. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A les 7 de la tarda, a la plaça de Catalunya, CANVI DE SAMARRETA ESGANGALADA. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A les 7 de la tarda, al Centre Cívic Cinema Iris, PROCLAMACIÓ DE LA PUBILLA I DE L’HEREU DE CALAFELL 2024. Organitza: La Bota amb la col·laboració del Foment del Pubillatge del Garraf i del Penedès.

Dijous 11 de juliol

A les 7 de la tarda, a la plaça de Catalunya, TORNEIG DE BIRRAPONG. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A 2/4 de 10 del vespre, a la plaça de Cal Cubano, SOPAR DE CARMANYOLA. Vine a compartir la teca amb els amics!

CONCERT amb ZAMBA SHOW.

Divendres 12 de juliol

A les 6 de la tarda, a la plaça de Mariano Soler, CONCURS DE COTXETS I CURSA D’OBSTACLES. Decoreu els vostres cotxets i veniu a gaudir en família! A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A les 7 de la tarda, a la plaça de Cal Cubano, TRENCADA D’OLLA GEGANT amb La Xarranca. Amb regalets per als més menuts!

A les 10 de la nit, a la plaça de Catalunya, PREGÓ DE FESTA MAJOR I PREMI AL TERRÒS/SA DE L’ANY No et perdis el sorteig a l’Esgangalat VIP! A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A les 11 de la nit, des de la falda del castell, PIROMUSICAL, a càrrec de Focs Artificials Estalella. ES RECOMANA QUE EL PÚBLIC SE SITUÏ ALS PÀRQUINGS DE LA BÒBILA.

Tot seguit, a la plaça de Catalunya, CONCERT amb L’ORQUESTRA YO SUSPENDÍ EGB.

FIRA D’ATRACCIONS del 12 al 16 de juliol, de les 18 h a les 2 h, al pàrquing de davant la Llar d’Infants Els Terrossets.

Dissabte 13 de juliol

A les 9 del matí, des de la plaça Catalunya, fins a la Plaça Mariano Soler, MATINADES DE FESTA MAJOR amb els grallers Els Merlots Vine a esmorzar, seguint el toc de gralles!

Tot seguit, a la plaça de Catalunya, ESMORZAR POPULAR DE LA SANTA CREU. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols. Més informació a les xarxes socials: Esgangalats De Calafell.

A les 11 del matí, a plaça de Mariano Soler, GIMCANA FAMILIAR, a càrrec de l’Esplai Globus Roig, Esgangalats i Els Peterols. Inscripcions a les xarxes socials: Esgangalats De Calafell.

A les 6 de la tarda, a l’Església de Sant Pere de la Platja de Calafell, MISSA en honor a la Mare de Déu del Carme i a les 7 de la tarda, sortint de la mateixa església, PROCESSÓ MARINERA per terra i per mar.

A les 12 del migdia, a plaça de Mariano Soler, VERMUT DE FESTA MAJOR i TROBADA DE SAMARRETES “GOMET EIXERIT”, a càrrec de l’Esplai Globus Roig, Esgangalats i Els Peterols.

 

A les 6 de la tarda, des de la plaça de Catalunya, CERCAVILA TRADICIONAL amb les colles geganteres de Cervera, Bojos de Terrassa, Cavaller Narcís, Pardinyes, Vimbodí, Pessogolla de Valls i Calafell.

Amb la participació de l’Associació Somdesamba, la Unió Artística de Calafell amb el Ball de Panderetes, el Ball de Bastons infantil i adult, el Ball de Gitanes i les Tirantinaires, el Drac l’Espurna de Calafell, l’Espurna petita i els Capgrossos.

A 2/4 de 8 del vespre, a la Plaça de Cal Cubano, TARDA DE MINI-VIP’S amb DJ i animació Marxeta per als més menuts a càrrec de Disco-Vip’s Calafell.

A 2/4 de 9 del vespre, des de la plaça de Mariano Soler, CORREBARS AMB TRACTOR. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A 2/4 de 12 de la nit, a la Bòbila, CONCERT JOVE amb COCKTAIL TRIBUTOV i LA TROPICAL. Durant l’acte hi haurà instal·lat un PUNT LILA.

A 2/4 de 12 de la nit, a la plaça de Catalunya, BALL DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA NUEVA ETAPA.

Diumenge 14 de juliol

A 2/4 de 12 del migdia, a la Plaça Constitució, V CONCURS DE RANXOS. Inscripcions: ranxoscalafell@gmail.com

A les 12 del migdia, a la plaça de la Constitució, TORNEIG DE BITLLES CATALANES. Només caldrà que portis posada la teva samarreta de Festa Major. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A la 12 del migdia, a la plaça de Cal Cubano, VERMUT ELECTRÒNIC, a càrrec de Ressons.

A les 12 del migdia, a l’església de la Santa Creu, CONCERT DE FESTA MAJOR, L’Amor en cançons. A càrrec del Cor Espiga de Cubelles i del Cor Orfeó Calafellenc.

A les 6 de la tarda, a la plaça de Cal Cubano, EXHIBICIÓ CASTELLERA amb els Bordegassos de Vilanova, els Bous de La Bisbal i els Nens del Vendrell.

Estirada de corda - il·lustració

A les 6 de la tarda, a la plaça de Catalunya, VI ESTIRADA DE CORDA ENTRE NUCLIS. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A 2/4 de 7 de la tarda, al castell, UN TOMB MEDIEVAL. Activitat gratuïta, amb reserva prèvia a calafellhistoric@calafell.cat o al 977 694 683.

A 2/4 de 8 de la tarda, a la plaça de Cal Cubano, ACTUACIÓ de les ALMAS ROCIERAS, CLUB GIMNÀSTICA CALAFELL, CREART’S – ESCOLA D’ARTS ESCÈNIQUES I L’ESBART DANSAIRE DE CALAFELL.

A les 8 de la tarda, a la plaça de Catalunya, VERSOTS I CORREFOC INFANTIL amb els Diablons del Vendrell i els Diablons Mite’ls de Calafell i l’Espurna petita.

A 2/4 de 10 de la nit, a la plaça de Catalunya, CORREFOC amb els Diables del Morell, els Diables Guaite’ls de Calafell, l’Espanta-rucs de Sant Jaume dels Domenys, el Pusas del Vendrell i el Drac l’Espurna de Calafell.

RECORREGUT: Pl. Catalunya-C/ Principal-Pl. Mariano Soler-C/ Principal-C/ Joan Miró-C/ Jesús- C/ Marquès de Samà-C/ Principal i Pl. Catalunya

NOTA: Es recomana a tots els veïns dels carrers per on passa el correfoc que tapin portes i finestres amb cartons per evitar possibles danys.

Festa Major

Dilluns 15 de juliol

A les 8 de la tarda, a la plaça de Catalunya, BALLADA DE SARDANES amb la COBLA ORQUESTRA MARAVELLA.

A les 11 de la nit, a la plaça de Catalunya, CONCERT i BALL DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA MARAVELLA.

Dimarts 16 de juliol

A 2/4 d’11 del matí, des de l’església de la Santa Creu, TOC SOLEMNE, a càrrec de La Bota.

A 2/4 de 12 del matí, a l’Església de la Santa Creu, OFICI SOLEMNE, oficiat per Jordi Figueras, rector de la parròquia i MISSA CANTADA pel Cor Parroquial Santa Creu.

A continuació, BENEDICCIÓ I CERCAVILA DEL PA BENEÏT amb l’acompanyament dels Grallers de Bellvei.

NOTA: L’associació La Bota de Calafell repartirà els clavells del Pa Beneït el dia 15 de juliol de les 11 h del matí a la 1 del migdia a la Llar de Jubilats del Poble.

A les 7 de la tarda, a la plaça Catalunya, TORNEIG DE LLANÇAMENT DE L’ESPARDENYA. Per poder participar només caldrà que portis posada la teva samarreta de Festa Major. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A les 10 de la nit, a la plaça de Catalunya, CINEMA A LA FRESCA amb la pel·lícula EL GAT AMB BOTES: EL DARRER DESIG (versió en català).

Festa Major de Segur de Calafell

El 28 de setembre comença la festa major de Sant Miquel, a Segur de Calafell.

Dijous 28 de setembre

18.00 h, Biblioteca Casa Nova de Segur, SESSIÓ DE CONTES “Explica’m una tardor”, A càrrec de Moi Aznar.

19.00 h, Ermita de Segur, PREGÀRIA DE VESPRES I MISSA

20.30 h, Plaça Pau Casals, SOPAR DE CARMANYOLA MIQUELET. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

22.00 h, Plaça Pau Casals, PREGÓ DE FESTA MAJOR I REVETLLA DE SANT MIQUEL. A càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

Divendres 29 de setembre

A les 12 del migdia, a l’església de l’Assumpció de Segur de Calafell, OFICI SOLEMNE DE FESTA MAJOR EN HONOR A SANT MIQUEL. Ofrena floral a Sant Miquel.

De les 6 de la tarda a les 8 del vespre, al Port de Segur, TALLER DE CIRC FUNKY EXPERIENCE amb Circ de Jocs. Plats xinesos, trapezi, xanques, malabars, teles i moltes coses més. Jocs per a tots els públics.

A les 7 de la tarda, des de la plaça Pau Casals fins al Port, CORREBARS PER SEGUR amb Els Desmadrats. Amb la col·laboració d’Esgangalats i Els Peterols.

A les 10 de la nit, al passeig Marítim, al costat del Port de Segur, ESPECTACLE PIROMUSICAL a càrrec de la Pirotècnia Estalella.

A 2/4 d’11 de la nit, al Port de Segur CONCERT amb el grup de versions The Txandals i Dj Albert Castellet.

Durant l’acte hi haurà instal·lat un PUNT LILA.

Dissabte 30 de setembre

De les 11 del matí a les 2 de la tarda, a la plaça del Port, TALLER L’ART DE FER BOMBOLLES DE SABÓ amb la companyia La Xarranca.

A les 11 del matí, des de l’Ermita de Sant Miquel fins a la plaça Pau Casals, CERCAVILA TRADICIONAL amb la participació del Drac l’Espurna, l’Associació Somdesamba, la Banda de timbals i gralles de Mas Romeu, els Capgrossos; i les colles de la Unió Artística de Calafell: el Ball de Panderetes, el Ball de Bastons infantil i adult, el Ball de Gitanes i les Tirantinaires.

A les 12 del migdia, a la plaça Pau Casals, TROBADA DE SAMARRETES i VERMUT amb DJ a càrrec d’Esgangalats i Els Peterols.

A les 2 de la tarda, a la plaça Pau Casals, ARROSSEJAT POPULAR. Punts de venda de tiquets: Estanc La Marina i Estanc Pallarès. A càrrec de la tripulació del Bot Salvavides. Preu: 10 €.

A les 6 de la tarda, al carrer Joan Maragall, 3a ESTIRADA DE CORDA ENTRE NUCLIS a càrrec d’Esgangalats i Els Peterols. Tot seguit, a la plaça Pau Casals TARDEO MIQUELET amb Ressons.

A les 7 de la tarda, a la plaça del Port, BALLADA DE SARDANES amb la Cobla Reus Jove.

A 2/4 de 10 de la nit, al passeig Marítim, davant del Port, CORREFOC amb els Diablons Mite’ls, els Diables Guaite’ls de Calafell i el Drac l’Espurna de Calafell. RECORREGUT: Passeig Marítim (del carrer Besós al carrer Rin).

NOTA: Es recomana a tots els veïns dels carrers per on passa el correfoc que tapin portes i finestres amb cartrons per evitar possibles danys.

A 2/4 d’11 de la nit, al Port de Segur CONCERT I BALL DE FESTA MAJOR amb La Principal de la Bisbal.

Il·lustració diable

Diumenge 1 d’octubre

A les 11 del matí, des de l’Ermita de Sant Miquel, DE CASTRI SECURIS AL SOMNI UTÒPIC DE LA CIUTAT JARDÍ. Ruta patrimonial sobre l’evolució del nucli de Segur de Calafell.
Gratuït. Places limitades Reserva: 977 694 683 o calafellhistoric@calafell.cat

A les 11 del matí, des de l’Ermita de Sant Miquel fins a la plaça Pau Casals, CERCAVILA GEGANTERA amb les colles geganteres de Cervelló, Cardona, Sant Jaume dels Domenys, Sant Carles de la Ràpita, Aiguafreda, Bellpuig i Calafell.

A 2/4 de 12 del migdia, a la plaça de Pau Casals, GIMCANA MIQUELETA a càrrec d‘Esgangalats i Els Peterols.

A les 12 del migdia, a la plaça de Pau Casals II CONCURS DE RANXOS MIQUELETS a càrrec d‘Esgangalats i Els Peterols. Inscripcions: ranxoscalafell@gmail.com.

A les 4 de la tarda, a la plaça de Pau Casals, TANCADA ESGANGALADA a càrrec d‘Esgangalats i Els Peterols .

A les 7 de la tarda, a la plaça del Port, CANTADA D’HAVANERES amb el grup Cavall Bernat.