Activitats educatives a la Confraria i la Casa Barral - Visita Calafell

Activitats educatives a la Confraria i la Casa Barral

Visites didàctiques

Les activitats educatives consten d’un recorregut pel centre d’interpretació dinamitzat per un educador, i alhora d’una sèrie d’activitats relacionades amb el contingut de cada espai del museu.

D’aquesta manera coneixerem a través de diverses metodologies com era la vida d’una comunitat de pescadors un segle enrere i la seva transformació fins avui. Tot i que una mateixa activitat s’ofereixi a diversos cursos, les activitats estan adaptades a cada cicle educatiu.

Eines a la platja: caixes, xarxes...

Peix peixet del cove al selabret

Una activitat didàctica adreçada a P3, P4, P5 d’educació infantil i 1r i 2n de primària.

A partir d’un conte coneixerem la Lola, i la vida dels seus pares que ens permetran conèixer diferents aspectes de la vida a la platja. Després amb la manipulació d’objectes relacionats amb la pesca aprendrem els secrets d’aquest l’art, que ha definit la vida de Baix a mar durant molts anys.

Durada de l’activitat: 1 h 30 min | Preu: 4,50 €

Un grup d'alumnes seguts escoltant un educador davant el bot salvavides

Oficis d'en mar i d'en terra: la comunitat d'un poble pescador

A partir d’una visita dinamitzada coneixerem com era una comunitat de pescadors de principis del s. XX. Veurem quines feines feien, quins estris utilitzaven i com s’organitzaven i vivien els seus moments de lleure.

Compararem el viure d’abans i d’ara observant les transformacions que ha viscut el barri. Ho farem en equip, escoltant, participant, prenent decisions i en definitiva aprenent de la microhistòria dels que ens han precedit.

Durada de l’activitat: 2 h | Preu: 4,50 €

Entrada principal de la Casa Barral, la seva porta blava i la balconera de fusta

Descobrint Carlos Barral: visita a la casa museu i taller literari creatiu

Conèixer la figura de Carlos Barral, descobrir el passat pescador de la platja i el litoral que l’autor tan bé va narrar, relacionar la vida de l’autor amb la seva obra i analitzar un dels seus poemes ens prepararan per desenvolupar una part de la nostra creativitat artística i deixar-ne un testimoni pictòric. Una proposta creativa en tots els sentits!

Durada de l’activitat: 2 h | Preu: 4,50 €