Esport - Visita Calafell

Calafell és esport

Calafell, amb un clima benigne durant tot l’any, és el lloc ideal per practicar una infinitat de disciplines esportives que fan de Calafell un clar exponent turístic.

Activitats esportives

Existeix un ampli ventall d’empreses especialitzades que ofereixen serveis i activitats esportives dirigides a tots els grups d’edat, com ara cursos de vela, caiac, surf de rem, windsurf, submarinisme…

Esports tradicionals

No us perdeu els fascinants esports tradicionals que es practiquen a Calafell, des de fa molts anys. Cadascun amaga una apassionant història al darrere.

Bot salvavides

És una embarcació insubmergible amb una singularitat inimitable, segurament única al món: donar voltes sobre si mateixa i retornar sempre a la seva posició original. És certament tot un espectacle. Té 10 metres i 15 centímetres d’eslora, 2 metres i mig de mànega i 1 metre de puntal. Porta cinc rems per costat.

Sortides anuals: 29 de juny, 16 de juliol, 15 d’agost i 11 de setembre.

Passeig Marítim de Sant  Joan de Déu, la Platja de Calafell

Vela llatina

L’associació Patí Català/Vela Llatina Carlos Barral de Calafell té com a finalitat promocionar la navegació amb patí a vela, un tipus d’embarcació de vela lleugera específicament catalana que és única al món, i recuperar embarcacions de pesca antigues per navegar amb vela llatina.

Tot i que les embarcacions es troben al Port Segur-Calafell la seu del Patí català és al bonic i emblemàtic edifici de la Destil·leria.

Carretera del Sanatori, 3 (Destil·leria l’Hostal), la Platja de Calafell

Llaguts de Calafell i Vogadors de Calafell

Els Llaguts de Calafell i els Vogadors són dues entitats que fomenten la pràctica esportiva del rem de banc fix en la modalitat del llagut català.

El llagut és una embarcació tradicional que s’utilitzava antigament per a la pesca o per al transport de mercaderies. Quan les condicions atmosfèriques eren desfavorables, els pescadors del llagut havien de treure els rems i vogar intentant arribar dels primers a port. Així és com es va començar a establir una rivalitat que derivava en autèntiques regates. A les festes populars cada cop es feia més habitual veure competicions per resoldre petites rivalitats entre pescadors sobre la rapidesa de les seves embarcacions.

Port Segur-Calafell

El Port Segur-Calafell va ser inaugurat el 2005. Disposa d’amarraments per a vaixells de fins a 24 metres d’eslora, pàrquing per a visitants i amarristes, panyols, benzinera, bugaderia, etc.

A més, compta amb locals dedicats a la restauració i als serveis nàutics, i comerços, així com una àmplia plaça pública de 10.000 m² reservada a esdeveniments, a la pràctica d’esports i a l’oci.

Curses i altres activitats populars esportives

CURSA DE L’AIGUA/CROS ESCOLAR: Se celebra cada any en el mes de març amb l’objectiu de promocionar l’esport per a tothom. La Cursa de l’Aigua, per als més grans, consta de 5 km de recorregut. En el cros escolar hi participen més de 500 joves esportistes d’entre 4 i 16 anys. En total hi participen a prop de 1.000 esportistes a l’entorn del Port Segur-Calafell.

FESTA DE LA BICICLETA: Se celebra cada any durant el mes d’abril i participen a prop de 1.000 persones, a fi de fer possible la convivència i la promoció de l’activitat esportiva. El recorregut és de 10 km.

HISTORIC TRAIL: Cursa de muntanya en la qual participen al voltant de 300 esportistes en tres modalitats: cursa de 10 km, cursa de 16 km i caminada de 10 km.

CURSA POPULAR DE CALAFELL: Participen a prop de 1.000 persones en tres modalitats: 10 km de marxa nòrdica o caminada, 2 km per a nens i famílies i 5 km per a adults. Se celebra al mes d’octubre al Port Segur-Calafell i la cursa discorre pel passeig marítim. Es tracta d’un esdeveniment per promocionar l’activitat física en la població i l’esport per a nens i famílies.

CURSA DE LA DONA: Cursa de 4 km, no competitiva, per a dones de totes les edats, per lluitar contra el càncer de mama.

GALA DE L’ESPORT: Festa celebrada cada dos anys per rendir homenatge als millors esportistes de Calafell.

Per a més informació sobre totes les disciplines esportives i entitats existents al municipi:

OMEC (Oficina Municipal d’Esports)
Av. Vilarenc, 2
Tel. 977 699 009