Com arribar i moure's per Calafell - Visita Calafell

Com arribar

Calafell és un municipi de la Costa Daurada situat al cor de la comarca del Baix Penedès, a només 45 minuts de Barcelona i molt ben comunicat. Vinguis d’on vinguis, arribar és fàcil.

Avió

Calafell es troba entre dos aeroports: l’aeroport internacional Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, situat a 54 km, i l’aeroport de Reus, a 46 km. Tots dos tenen connexió en transport públic amb Calafell. 

Carretera

Les carreteres d’accés a Calafell són la C-31 (direcció el Vendrell i Vilanova i la Geltrú) i l’N-340 (direcció Tarragona i Barcelona).

També s’hi pot accedir per les autopistes C-32, AP-7 i AP-2, que connecten amb altres indrets de l’Estat espanyol, així com direcció nord cap a la frontera de la Jonquera per enllaçar amb les carreteres de la resta d’Europa.

Mar

Calafell disposa d’un port (Port Segur-Calafell) amb 525 amarratges per a vaixells amb una eslora màxima de 22 metres. La bocana té un calat de 6 metres i la dàrsena, de 3 metres.

Serveis: vigilància, marineria 24 h, pàrquing, restauració, àrea de carenat amb pòrtic elevador de 50 Tm, benzinera, wifi, aigua, electricitat, etc. 

Tren

La línia de Rodalies R2-Sud connecta Barcelona ciutat amb Calafell amb una freqüència de 30 minuts. Hi ha tres parades a Barcelona des d’on venir a Calafell:

  • Barcelona-Estació de França
  • Barcelona-Passeig de Gràcia
  • Barcelona-Sants

L’estació de Sant Vicenç de Calders, última parada de la línia de Rodalies R2-Sud situada a 5 minuts de Calafell, és un important nus ferroviari que disposa d’amplis serveis de mitjana distància amb diferents destinacions de l’Estat espanyol. Connecta, per exemple, amb Port Aventura i Tarragona (línia R-17 / RT2 de Rodalies de Catalunya).

També hi ha connexió amb la resta de destinacions nacionals amb l’AVE (tren d’alta velocitat) des del Camp de Tarragona o Barcelona.

Taxi​

Calafell disposa de dues parades de taxis, una davant de l’estació de tren de Segur de Calafell i l’altra davant l’estació de Calafell.
Dos taxis a la parada de taxis davant l'estació de Calafell

Bus urbà

Calafell disposa d’un servei d’autobús urbà que comunica els tres nuclis del municipi.

Bus interurbà

Bus Garraf uneix Calafell amb Barcelona, amb parada a l’aeroport internacional Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, i, entre altres destinacions, amb Tarragona.

A l’estiu, hi ha una línia d’autocars que uneix Calafell amb Igualada i Manresa.

Bus de línia

Les línies de connexió des de Calafell permeten comunicar el municipi amb Madrid, Bilbao, Vitòria, Burgos, Logronyo, Pamplona, Sant Sebastià i Santander, passant per Saragossa.