Com arribar i moure's per Calafell - Visita Calafell

Com arribar

Calafell és un municipi de la Costa Daurada situat al cor de la comarca del Baix Penedès, a només 45 minuts de Barcelona i molt ben comunicat. Vinguis d’on vinguis, arribar és fàcil.

Avió

Calafell es troba entre dos aeroports: l’aeroport internacional Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, situat a 54 km, i l’aeroport de Reus, a 46 km. Tots dos tenen connexió en transport públic amb Calafell. 

Carretera

Les carreteres d’accés a Calafell són la C-31 (direcció el Vendrell i Vilanova i la Geltrú) i l’N-340 (direcció Tarragona i Barcelona).

També s’hi pot accedir per les autopistes C-32, AP-7 i AP-2, que connecten amb altres indrets de l’Estat espanyol, així com direcció nord cap a la frontera de la Jonquera per enllaçar amb les carreteres de la resta d’Europa.

Mar

Calafell disposa d’un port (Port Segur-Calafell) amb 525 amarratges per a vaixells amb una eslora màxima de 22 metres. La bocana té un calat de 6 metres i la dàrsena, de 3 metres.

Serveis: vigilància, marineria 24 h, pàrquing, restauració, àrea de carenat amb pòrtic elevador de 50 Tm, benzinera, wifi, aigua, electricitat, etc. 

Tren

La línia de Rodalies R2-Sud connecta Barcelona ciutat amb Calafell amb una freqüència de 30 minuts. Hi ha tres parades a Barcelona des d’on venir a Calafell:

  • Barcelona-Estació de França
  • Barcelona-Passeig de Gràcia
  • Barcelona-Sants

L’estació de Sant Vicenç de Calders, última parada de la línia de Rodalies R2-Sud situada a 5 minuts de Calafell, és un important nus ferroviari que disposa d’amplis serveis de mitjana distància amb diferents destinacions de l’Estat espanyol. Connecta, per exemple, amb Port Aventura i Tarragona (línia R-17 / RT2 de Rodalies de Catalunya).

També hi ha connexió amb la resta de destinacions nacionals amb l’AVE (tren d’alta velocitat) des del Camp de Tarragona o Barcelona.

Taxi​

Calafell disposa de dues parades de taxis, una davant de l’estació de tren de Segur de Calafell i l’altra davant l’estació de Calafell.
Dos taxis a la parada de taxis davant l'estació de Calafell

Trenet turístic

Servei a la temporada d’estiu.

Servei diari del 15 de juliol a l’11 de setembre de 2023.

Tarifes:

  • Gratuït per als infants fins a 3 anys i per a aquells que portin posada polsera del club infantil.
  • 2,50 € per als infants de 3 a 12 anys.
  • 3 € per a la resta del públic.

Per a més informació del trenet: 643 815 488 o trenetraurau@gmail.com

Amb motiu de festes o obres els itineraris es poden veure modificats.

Itinerari:

Oficina de Turisme (c/ Dr. Dachs) – Av. Mn. Jaume Soler amb C/ Costa Daurada-Pl. Estació-Baix Penedès.

Baix Penedès-Pl. Estació-Oficina de Turisme (c/ Dr. Dachs).

* El dimarts al matí, amb motiu del mercat setmanal s’haurà d’alterar l’itinerari i el trenet passarà per la rambla Nova en lloc del Passeig de la Unió.

Horaris:

Sortides des de l’oficina de Turisme (c/Dr. Dachs): 11 h, 12 h i 13 h aproximadament.

Itinerari:

Oficina de Turisme (c/ Dr. Dachs) – Av. Mn. Jaume Soler amb c/ Costa Daurada – Pl. Països Catalans – Plaça Mil·lenari – Port de Segur-Calafell ( alçada c/ Antoni Almanzor – c/ Duero

c/Duero – Port Segur-Calafell – Plaça Mil·lenari – Plaça Països Catalans – Oficina de Turisme (c/Dr Dachs)

*Els divendres al matí amb motiu el mercat setmanal a Segur de Calafell, el trenet haurà de modificar l’itinerari.

Horaris:

Sortides des de l’oficina de Turisme (c/Dr Dachs): 18 h, 19 h, 20 h, 21 h, 22 h, 23 h, aproximadament.

Bus urbà

Calafell disposa d’un servei d’autobús urbà que comunica els tres nuclis del municipi.

Bus interurbà

Bus Garraf uneix Calafell amb Barcelona, amb parada a l’aeroport internacional Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, i, entre altres destinacions, amb Tarragona.

A l’estiu, hi ha una línia d’autocars que uneix Calafell amb Igualada i Manresa.

Bus de línia

Les línies de connexió des de Calafell permeten comunicar el municipi amb Madrid, Bilbao, Vitòria, Burgos, Logronyo, Pamplona, Sant Sebastià i Santander, passant per Saragossa.