Activitats educatives al Castell - Visita Calafell

Activitats educatives al Castell

Presentem una oferta d’activitats didàctiques amb la finalitat de potenciar el patrimoni històric com un recurs educatiu, donant-lo a conèixer a través de visites, tallers, contes i itineraris.

Visites didàctiques

Estan adaptades a cada cicle educatiu. Les visites consisteixen en un recorregut per les diferents parts del Castell amb un educador de patrimoni. Us proposem participar de la visita a través de diverses metodologies comunicatives i d’aprenentatge per descobrir el Castell de la Santa Creu i el món medieval.

Durada: 1 h 30 min | Preu: 4,50 €

Un grup d'alumnes seguts escoltant una educadora al Castell de Calafell

Un pintor per a l'església del castell!

Infantil i cicle inicial

Coneixerem el món medieval a través de la narració d’un conte sobre un pintor que arriba al Castell de Calafell. Amb uns nous materials didàctics descobrirem qui hi vivia, quines feines tenien i com es relacionaven entre ells. Una aproximació molt lúdica a la complexa societat feudal.

Grup d'alumnes al castell

Pirates al castell!

Cicle inicial

Recorrerem el castell i a través de diferents materials ens endinsarem al món dels pirates, per conèixer què feien i quin paper jugava un castell com aquest quan ells s’acostaven

Un grup d'alumnes seguts escoltant una educadora a l'esglèsia del Castell de Calafell

L'època dels castells: pagesos i senyors

Cicle mitjà

Amb una visita per determinats punts del castell, descobrirem les principals activitats econòmiques de l’edat mitjana a través dels diferents oficis.

Un educador amb un grup d'infants a l'interior del Castell de Calafell

Coneixem un castell de frontera

Cicle superior

Ens aproparem al món medieval a partir de l’anàlisi de l’entorn del Castell, un territori de frontera en el passat.

En temps dels cavallers: territori i societat feudal

ESO

Amb la visita al castell, analitzarem a través de diverses fonts el món de fa mil anys, per conèixer com es relacionaven les classes socials i quin era el seu paper dins la organització feudal.

Tallers didàctics

Els tallers constitueixen una línia d’activitats que complementa les visites guiades i s’ofereixen (infantil i cicle inicial) juntament amb aquestes.

Els alumnes descobriran les tècniques i els procediments del passat a través de la seva pròpia experiència. Manipularan els materials, es formularan preguntes, generaran idees i interpretaran fets, fenòmens i processos del passat.

Durada: 3 h (1 h 30 min de visita i 1 h 30 min de taller) | Preu: 7,50 €

Persones joves pintant a una visita didàctica al Castell

Mestre artesà busca aprenents

Cicle mitjà, superior i ESO

Per què es decoraven amb pintures les esglésies a l’edat mitjana? Quin significat tenien aquestes imatges? Com es pintaven? Si voleu saber-ho veniu al taller de “Mestre artesà busca aprenents” i descobrireu el significat de les pintures romàniques de l’església del Castell de la Santa Creu.

Per a grups de Batxillerat i altres estudis adaptem la visita guiada i els continguts segons les necessitats i la tipologia del batxillerat, cicle formatiu, grau universitari… o necessitats especials del grup.