Activitats educatives a la Ciutadella Ibèrica - Visita Calafell

Activitats educatives a la Ciutadella Ibèrica

Presentem una oferta d’activitats didàctiques amb la finalitat de potenciar el patrimoni històric com un recurs educatiu, donant-lo a conèixer a través de visites, tallers, contes i itineraris.

Visites didàctiques

Estan adaptades a cada cicle educatiu. La visita consisteix en un recorregut pel jaciment amb un educador de patrimoni. Proposem participar de la visita a través de diverses metodologies comunicatives i d’aprenentatge per conèixer la Ciutadella i el món ibèric.

Durada: 1 h 30 min | Preu: 4,50 €

Un grup d'alumnes seguts a taules de fusta escoltant una educadora a la Ciutadella Ibèrica

Visites didàctiques

Estan adaptades a cada cicle educatiu. La visita consisteix en un recorregut pel jaciment amb un educador de patrimoni. Proposem participar de la visita a través de diverses metodologies comunicatives i d’aprenentatge per conèixer la Ciutadella i el món ibèric.

Durada: 1 h 30 min | Preu: 4,50 €

Un grup d'alumnes davant una educadora a la porta d'una casa de la Ciutadella Ibèrica

La caseta cossetana

Cicle infantil

L’Ortimbere o en Bilos ens explicaran un conte i ens convidaran a entrar a casa seva per mostrar-nos com vivien, què feien i qui eren els ibers. Un conte per apropar el món dels ibers als més petits i aprendre amb una metodologia adaptada als infants.

Infants tocant i olorant llana sense rentar per a conèixer el material

Toca-toca: la ciutadella a través dels sentits!

Cicle inicial

Recorrerem la Ciutadella a través dels sentits i amb l’ajuda de diferents materials ens endinsarem en el món iber per conèixer com feien les seves cases, què menjaven, com es vestien i amb qui es relacionaven. Una aventura sensorial!

Una educadora fa una explicació davant un grup d'infants a la Ciutadella Ibèrica

Les feines dels ibers

Cicle mitjà

Ens acostarem a l’època ibèrica a través d’algunes de les seves activitats productives que podrem classificar en els sectors econòmics, primari, secundari i terciari. Del pescador al guerrer, una societat per descobrir!

Un grup d'alumnes escoltant una educadora de Calafell Històric

Del mar a les muntanyes

Cicle superior

Aprendrem que l’entorn en què habitem defineix una manera de viure. Una visita on el paisatge antic esdevindrà el protagonista per entendre com vivien els ibers de la Ciutadella.

Un grup d'alumnes escoltant un educador a la Ciutadella Ibèrica

Sobre guerrers i pagesos

ESO
Donarem eines per interpretar com era la societat ibèrica a partir de l’observació i l’anàlisi d’objectes i restes arqueològiques i descobrirem quines classes socials vivien a la Ciutadella.

Tallers didàctics

Els tallers constitueixen una línia d’activitats que complementen les visites guiades i s’ofereixen juntament amb aquestes. Els alumnes descobriran les tècniques i els procediments del passat a través de la seva pròpia experiència. Manipularan els materials, es formularan preguntes, generaran idees i interpretaran fets, fenòmens i processos del passat.

Durada: 3 h (1 h 30 min de visita i 1 h 30 min de taller) | Preu: 7,50 €

Mans treballant amb fang a una visita didàctica a la Ciutadella

L'art a les teves mans: la ceràmica feta a mà

Cicle inicial

Ens aproximarem al procés tecnològic de la producció de ceràmica en època ibèrica a través de la creació d’una petita peça de fang feta a mà.

Dues mans agafant una figura feta amb fang

Promeses de fang: els exvots

Cicle mitjà

Entrarem en contacte amb una part molt concreta de la vida dels ibers: la religió. A partir de la creació d’un petit exvot ens endinsarem en les creences i els rituals ibèrics.

Dues persones treballant massa de pa amb les seves mans a una visita a la Ciutadella Ibèrica

Fem pa

Cicle mitjà i superior

Experimentarem el procés de l’elaboració del pa en època ibèrica des de l’obtenció del gra fins a la seva cocció i descobrirem les evidències arqueològiques que ens apropen al seu consum.

Mans d'una persona que està teixint amb llana de color vermell

El teixit en el món dels ibers

Cicle superior, secundària

Manipularem diferents tipus de fibres com la llana, l’espart o el lli per conèixer les tècniques d’elaboració del teixit i aprendre la importància del vestit pels ibers.

Mans que treuen un rectangle de fusta que ha servit per fer una peça de construccióde de palla i fang

Com construïen els ibers?

Cicle superior, secundària

Descobrirem el món de la construcció i l’urbanisme ibèric amb l’ajuda de diferents tècniques de construcció i treballarem de forma directa amb materials com la palla, el fang o les canyes.

Un grup d'alumnes a un taller d'arqueologia buscant objectes a la sorra

Aprenem a ser arqueòlegs

Cicle superior, secundària

Farem d’arqueòlegs per un dia. Excavarem al sorral, analitzarem objectes, traurem conclusions i formularem hipòtesis com a veritables científics.

Full de paper i eines d'escriptura ibèrica i el seu alfabet

Escriptura i moneda: les pistes per arribar al passat!

Cicle superior i ESO

Coneixerem l’origen de l’escriptura ibèrica i el seu alfabet per aprendre a escriure i llegir inscripcions en diferents tipus de suport com les tauletes de cera o les monedes.

Per a grups de Batxillerat i altres estudis adaptem la visita guiada i els continguts segons les necessitats i la tipologia del batxillerat, cicle formatiu, grau universitari… o necessitats especials del grup.