Coneix l’entorn - Visita Calafell

Coneix l’entorn

Calafell està situat al cor de la comarca del Baix Penedès, punt de benvinguda a la Costa Daurada. És un territori únic per gaudir del mar, el patrimoni i l’enoturisme.

Costa Daurada

La Costa Daurada és una de les principals destinacions turístiques de la Mediterrània, amb un clima suau i benigne. A la Costa Daurada hi ha tantes opcions com visitants per tal que cadascú la visqui com més li agradi: el seu litoral, un ric patrimoni cultural i històric, una àmplia oferta d’oci, paisatges de gran bellesa natural a l’interior on fruir d’activitats a l’aire lliure, zones de gran tradició vinícola, una gastronomia típicament mediterrània i una àmplia oferta de turisme de salut i negocis. La cultura, la història, la natura i la gastronomia són els vèrtexs d’una terra rica i plena de vida.

El conjunt monumental de Tàrraco, antiga capital de l’Imperi Romà a la península Ibèrica, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000 per la seva riquesa monumental. També es conserva un important llegat medieval, amb els monestirs de La Ruta del Cister de Santes Creus i Poblet, aquest últim declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i pobles de gran importància durant aquest període històric. Reus és el principal exponent del patrimoni modernista de la demarcació, integrat a la Xarxa Europea de l’Art Noveau.

La gastronomia a la Costa Daurada és un art de qualitat que sap combinar a la perfecció la diversitat de la cuina mediterrània, complementada amb una tradició vinícola. Té 5 denominacions d’origen de vi que avalen la qualitat d’aquest producte, amb el Priorat i el Penedès com les més conegudes  internacionalment. La natura també ofereix al visitant llocs fascinants. Les muntanyes de Prades i el Parc Natural Serra del Montsant constitueixen dos conjunts muntanyosos mediterranis amb masses forestals i fauna variada de gran interès.

El litoral de la Costa Daurada està format per grans centres turístics i per petites poblacions marineres, que ofereixen al visitant allotjament de qualitat, activitats familiars, esports, nàutica…, a més del gran focus d’atracció que és el parc temàtic Port Aventura. Calafell, al litoral de la Costa Daurada, és un indret ideal des d’on conèixer el conjunt de la destinació.

Enoturisme al Penedès​

A 40 minuts de Barcelona i Tarragona, banyat per magnífiques platges i envoltat de muntanyes, se situa el Penedès, una denominació d’origen amb 2.700 anys d’història. Si vols entendre el Penedès, no et pots perdre aquestes experiències.

La influència del sol i del mar Mediterrani fan del Penedès un territori privilegiat per al cultiu de la vinya. Generació rere generació, els homes i les dones del Penedès han transmès l’estimació vers la vinya i el seu fruit: des del coneixement dels mètodes tradicionals d’elaboració del vi fins a l’ús de nous recursos i noves tecnologies. Després d’un llarg i no sempre fàcil camí, aquesta denominació ha esdevingut una de les zones de Catalunya de més producció i projecció internacional. 

De la singularitat de la Denominació d’Origen Penedès neix la diversitat dels seus vins. Mil sabors, aromes, cossos i estructures són el fruit d’una diversitat de microclimes i sòls, conseqüència de la proximitat litoral i l’orografia.

Ben a prop de Calafell

A pocs quilòmetres de Calafell no deixeu de divertir-vos amb una àmplia oferta lúdica, per a tothom.